Bulgarian ICT Watch, 17 май, София
Регистрирайте се

Събитието

Седма годишна кръгла маса
Bulgarian ICT Watch
17 май 2018 г.

Организатори: ICT Media и Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ)
 
Кръглата маса BULGARIAN ICT WATCH e мащабен проект на ICT Media и БАСКОМ, който има за цел да подобри диалога и възможностите за сътрудничество между държавата и ИКТ бизнеса за износ на високотехнологични продукти. Представители на Държавата, браншовите организации, ИКТ компании и консултанти традиционно взимат участие в обсъждане състоянието на българския ИКТ износ, ролята на държавните институции в насърчаването на този процес и възможностите за износ на ИКТ продукти на конкретни целеви пазари за българските ИКТ фирми през 2018 г.

През годините инициативата по традиция е провеждана със съдействието на Министерство на икономиката на Република България, Българска агенция за инвестиции (БАИ), Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българска аутсорсинг асоциация (БАА).
 

Лектори

 • Стамен Кочков

  Стамен Кочков Председател на УС на БАСКОМ, Вицепрезидент SAP Labs България

  Стамен Кочков отговаря за глобалната поддръжка на значителна част от продуктите на SAP. От май 2014 г. е председател на Управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании – БАСКОМ. Стамен Кочков има повече от 15 години опит в софтуерното производство. Заемал е технически длъжности в български и чуждестранни софтуерни компании. През 2004 г. се присъединява към екипа на SAP Labs България, където участва активно в разработката и производството на редица иновативни продукти. Стамен Кочков е завършил "Информатика" във Факултета по математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски" и Executive MBA към University of Sheffield.
 • Таня Койчева

  Таня Койчева Ръководител на СТИВ в гр. Лондон към Посолството на Република България във Великобритания, с акредитация за Ирландия

  Таня Койчева е ръководител СТИВ Лондон от м. октомври 2011 г. В продължение на над двадесет години работи за развитието на международните икономически връзки и ускоряване на икономическия растеж чрез насърчаване на търговията. Специализира в организирането на проекти за обучение по бизнес предприемачество и участва в създаването на Центъра за подпомагане на търговията към консорциум ФЛАГ. Като директор на британската агенция за търговия и инвестиции в България "UK Trade and Investment" съдейства за привличане и разрастване на британските инвестиции в България и повишаване нивата на двустраниия стокообмен. Разработва и прилага програми за създаване и усъвършенстване на млади бизнес лидери. Притежава магистърска степен от УНСС по стопанско управление и MBA от "Open University UK". Член на британския "Institute of Export".
 • Димитър Димитров

  Димитър Димитров Изпълнителен директор, Алтерко АД

  Създател и основен акционер на Алтерко холдинг с дейност в над 20 държави и основни офиси в България, Сингапур и САЩ. Освен позицията на CEO в холдинга, заема и позицията R&D Manager в Алтерко Роботикс. Получил е множество награди за иновации през последните години, което само по себе си говори много за скоростта, с която се движат компаниите на Холдинга. Основен девиз на г-н Димитров е "Сънят е загуба на време" и смята, че един успешен мениджър няма работно време.

Програма


12:30 – 13:00 Регистрация

13:00 – 13:10 Официално откриване
           
13:10 – 14.30 I част: Цели и предизвикателства пред българския ИКТ експорт за 2018 г.
« Национални насърчителни политики и държавни механизми за подкрепа на ИКТ експорта;
« Предизвикателствата пред технологичния бранш;
« Добри практики за износ на ИКТ продукти и услуги от български компании;

14:30 – 16:00 II част: Целеви пазари през 2018 г. за експорт на ИКТ продукти
« Данни за експорта на ИКТ продукти на целевите за българските компании през 2018 г. пазари;
« Съвети от българските СТИВ-ове за проучване на пазара – тенденции в развитието, специфични нужди, законодателство, покриване на стандарти, необходими сертификати;
« Предоставяне на информация за доказано ефективни канали за навлизане на конкретните пазари;
« ИКТ експорта в Обединеното Кралство след Brexit;
 
16:00 – 17:00 Възможност за нетуъркинг
 

Контакти

 • За допълнителна информация за събитията на ICT Media: ​events.ictmedia@idg.bg,тел: 02/ 461 54 21

  За спонсорства и партньорства: sales@idg.bg

  За счетоводни въпроси: radka.tankova@idg.bg